Flyball

Als jouw hond gek is van een (tennis)bal en boordevol energie zit, dan is flyball zonder twijfel de sport voor jou en je hond! Bij deze teamsport racen 2 teams tegen elkaar een estafette over 4 lage hindernissen naar een balmachine en terug.

Aangezien elke hond pas de startlijn mag passeren nadat de vorige hond terug is, wordt er op getraind om zo weinig mogelijk tijd te verliezen door elkaar op het juiste moment te kruisen.

Het spreekt voor zich dat deze actieve teamsport een echte uitdaging is voor hond en baasje, waar conditie, passie en teamspirit van groot belang zijn.Om deel te nemen aan de lessen flyball moet de hond minimum 1 jaar oud zijn en een redelijk niveau van gehoorzaamheid bereikt hebben.

Aangezien flyball een sport is waar de honden zonder leiband aan deelnemen, spreekt het voor zich dat ze sociaal moeten zijn en niet agressief naar andere honden toe.

Verder spelen ras, leeftijd, geslacht en formaat van de hond geen rol, omdat de hoogte van de hindernissen bepaald wordt door de grootte van de kleinste hond in een ploeg.

Overige disciplines