Gehoorzaamheid

In de lessen gehoorzaamheid leert onze trouwe viervoeter verdraagzaam, sociaal en lief te zijn, zodat je hem overal probleemloos mee kan nemen. Dit kan je alleen bereiken als hond en baas een hecht team zijn.

Deze discipline is de basis van alles, welke richting je ook uit wil met je hond. Of je nu gewoon een sociale en brave huishond wil of later wedstrijden wil gaan spelen, je zal eerst moeten zorgen dat jij en je hond over een aantal basisvaardigheden beschikken.

Aandacht voor het baasje, basishoudingen zoals zitten, liggen en staan, het niet trekken aan de lijn, terugkomen wanneer men roept, enz... worden aangeleerd tijdens de lessen gehoorzaamheid.Vanaf de leeftijd van 6 maanden mag je met je hond beginnen in de A-klas. Hier begint de opleiding waarbij de eventueel in de puppy-klas aangeleerde basisvaardigheden verder uitgebouwd worden.

Als je er klaar voor bent en slaagt voor het overgangsexamen, mag je naar de B-klas. Hier worden de oefeningen uitgebreider en moeilijker. Er wordt al wat meer zonder leiband gewerkt.

Ook nu kan je weer een overgangsexamen doen om naar de C-klas te gaan. Hier word je voorbereid op het halen van het brevet gehoorzaamheid. Als je wedstrijden wil spelen, kan je dan nog doorgroeien naar debutanten, programma 1 en programma 2.

Overige disciplines